Zoek
Sluit dit zoekvak.

Er is momenteel een groot tekort aan helium!
best eerst even contact opnemen voor u een heliumtank gaat reserveren!

Verhuur helium tank

Hieronder kan je alles terugvinden over helium en de verhuur betreffende de helium tank. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wat maakt het voordelig om de verhuur helium tank bij Full-PartyBox te doen?

✔ Online te bestellen
U kunt heel makkelijk helium online bestellen en direct veilig betalen met de gewenste betaalmethode.

✔ Zelf afhalen of leveren in de regio*
Al onze helium producten kunt u afhalen bij onze vestiging in Sint-Job*.

Voorwaarden voor het huren van een helium tank:

✔ In de prijs zit 1 weekend huurprijs van vrijdag tot maandag. Bij overschrijding van de huurdagen, wordt er automatisch een dagprijs van €1/dag aangerekend, dit kan dan afgehouden worden van de waarborg.

✔ Bij ophaling of levering zal er een waarborg gevraagd worden van €50 voor de tank zelf.

✔ Bij het correct afleveren van de tank met vulkraan zal de waarborg worden terugbetaald. Voor eventueel resterend helium gas in de cilinder wordt geen restitutie gegeven.

✔ De huurder is persoonlijk aansprakelijk voor alle kosten die voortvloeien uit beschadiging, vermissing of diefstal.

✔ Het is belangrijk dat de helium tank rechtop vervoert word aangezien het gas onder hoge druk in de tank bewaard word. De tank is heel licht en is makkelijk te vervoeren en goed geschikt voor gebruik binnenshuis.

Verhuur helium tank:

Om veiligheidsredenen stockeren wij geen heliumflessen voor verhuur. U moet dus steeds op voorhand uw gewenste heliumfles reserveren ! Dit doet u best 1 week voor de geplande activiteit. Bij het huren van een fles helium zit uiteraard ook een vulkraan inbegrepen. U betaalt altijd een waarborg van €50 bij het huren van een fles helium. Deze waarborg betaalt u contant en ontvangt u terug bij het binnenbrengen.

Vervoer van de helium tank en enkele andere waakzaamheden:

  • Helium is een gas dat onder hoge druk (c.a. 200 bar) in stalen of aluminium tanks bewaard wordt!
  • De tank dient bij het vervoeren goed en veilig vastgezet te worden, zodat er geen kans is tot bewegen tijdens het rijden.
  • Het is niet toegestaan de vulkraan van de tank te verwijderen voor welke reden dan ook!
  • Het hanteren van de tank of het vullen van de ballonnen dient door volwassen personen te gebeuren (dit is geen speelgoed!)

Wat is helium?

Heliumgas is een kleur- en reukloos edelgas dat 7 maal lichter is dan lucht. Het stijgvermogen van helium is 93%. Helium is niet brandbaar en ook niet giftig, maar kan bij vaak inademen leiden tot verstikking. Dit doordat helium zuurstof zal verdringen in het lichaam. Het is dan ook gevaarlijk om heliumgas in te ademen.

Helium tank huren?

Binnenkort een feestje met veel ballonnen (+100) en ben je hiervoor opzoek naar helium? Dan bent u bij Full-PartyBox aan het goede adres. Verhuur helium tank kan u bij ons goedkoop huren. Wij verhuren helium tanks van 11L tot 50L, deze zijn af te halen in Sint-Job*. Je hoeft achteraf enkel de tank terug te brengen naar de shop. Eenvoudig en goedkoop dus!
Onze helium tanks zijn uitgerust met een handige vulnippel om de ballonnen met helium te vullen.

Hoe lang blijft een helium ballon zweven?

Dat is sterk afhankelijk van verschillende factoren. De grootte, het materiaal, de kwaliteit van de ballon, maar bijvoorbeeld ook de omgevingsfactor spelen hier een grote rol. Hoe groter de ballon, hoe meer helium erin zit, hoe langer logischerwijs de zweeftijd is. Om even een idee te geven; De meest gebruikte ballon is een latex ballon van 30cm en die zweeft, zonder gebruik van Hi-float Heliumgel, ca 5 tot 8 uren en in ideale omstandigheden misschien 10 uur.  Blaas je ballonnen dus zo laat mogelijk op en zeker nooit de dag tevoren of je ballonnen hangen al op half zeven nog voor het feest begint. Hier enkele indicaties per grootte van de ballon:

  • Rond latex 9 inch / 23 cm doorsnede ca. 6 tot 8 uur
  • Rond latex 11 inch / 28 cm doorsnede ca. 10 tot 14 uur
  • Rond latex 14 inch / 35 cm doorsnede ca. 12 tot 18 uur
  • Rond latex 32 inch / 80 cm doorsnede ca. 16 tot 24 uur
  • Rond latex 39 inch / 100 cm doorsnede ca. 24 tot 36 uur

Folieballonnen daarentegen blijven minstens een week zweven. Zij zijn door hun zelfsluitende ventiel ook zeer geschikt om met een minimum aan Helium snel terug bij te vullen eens ze slapper worden. Zo kan je ze zelfs wekenlang in de lucht houden.

Kan je een helium ballon ook langer laten zweven?

Ja dat kan zeker! Door een speciale ballongel, namelijk Hi-Float of Helium gel genoemd, te gebruiken voor het vullen van de latexballonnen. Je brengt door middel van het bijgeleverde pompje een toefje ballongel aan in de ballon en wrijft deze tussen de vingers zodat de Hi-float gelijkmatig verdeeld wordt over de binnenkant van de ballon. Deze vormt als het ware een soort van coating aan de binnenkant. Als je een gefloate ballon nadien vult met helium, kan de helium minder snel ontsnappen en zal de ballon in plaats van een paar uren wel een paar dagen omhoog blijven.

Kun je helium inademen?

Zeer duidelijk : NEEN ! Doordat helium zoveel lichter is dan zuurstof, blijft helium na inademing achter in de longen en het bloed, waardoor de opname van zuurstof in de hersenen ernstig kan verstoort worden. Ingeademde helium neemt in de longen de plaats in van zuurstof. Dat kan leiden tot duizeligheid, bewusteloosheid en met een beetje pech tot verlamming of een plotselinge dood. Zelfs kortstondig inademen kan al tot verstikking leiden terwijl het slachtoffer het niet eens beseft.  Als u ziet dat mensen dit doen, waarschuw hen dan voor de gevaren. Daarom is helium niet geschikt voor inhalatie!! Het helpt ook niet tegen (emotionele) pijn!

ON VACATION

van 1 juli tot en met 4 augustus zijn we niet bereikbaar.

We zijn er even tussenuit

Alle bestellingen die in deze periode gebeuren, kunnen ten vroegste op 5 augustus behandeld worden.