Zoeken
Sluit dit zoekvak.
thuis kinderfeestje organiseren | feestversiering | feestdecoratie | kinderfeest | themafeest | Full-PartyBox | feestpakketten en feestversiering

Organisatie van een leuk kinderfeestje thuis

Checklist

Wanneer je de organisatie van het kinderfeestje thuis gaat doen, duiken er natuurlijk heel wat vragen op: wat wil de jarige graag doen? Welk thema heeft de voorkeur? Hoeveel vriendjes mag de jarige uitnodigen? Blijven de kinderen eten en zo ja, wat? En zo zijn er nog veel meer vragen. Zoveel vragen maar hoe begin je eraan? Door deze handige checklist kan je alles mooi afchecken en zal je niets vergeten

Thema kiezen

Elk kind heeft wel een favoriet op het moment van zijn/haar verjaardag: voetbal, prinsessen, eenhoorns, regenboogkleuren, pastelkleuren, superhelden, woodland, … . Het is een kwestie om met je kind te bespreken welke voorkeur hij/zij op dat moment heeft. Weet je kind niet direct een thema, dan kan je zeker altijd op Pinterest een kijkje gaan nemen om ideeën op te doen. Ben je eruit welk thema het gaat worden, dan kunnen we verder naar de volgende stap voor het kinderfeestje thuis.

cupcakes

Traktaties

De traktaties zijn altijd iets leuk om uit te delen in de klas. De kinderen genieten ervan om even in de aandacht te staan tijdens het verjaardagsliedje. Je kan de traktaties aanpassen aan het thema dat gekozen is voor het feest. Je kan er lekker zelf uitvinden of ook hiervoor kan je een kijkje nemen op Pinterest.

Gastenlijst

Een stelregel is vaak het jaartal van de jarige, dus wordt hij/zij 5 jaar dan worden er 5 kindjes uitgenodigd. Het is een handig uitgangspunt, maar er spelen uiteraard nog wel heel wat anderen factoren mee. Is je kind van karakter dat het niet zo tegen veel drukte kan, dan ben je beter af met 2 of 3 kindjes uit te nodigen. Heb je veel ruimte in huis en voor je activiteit/spel heb je meer kinderen nodig dan kan dat ook uiteraard, sommigen willen niet kiezen en nodigen bijvoorbeeld heel de klas uit. Het beste is dat je vraagt aan je kind wie hij/zij erbij wil op het feest. Komt hij/zij er niet uit kan je eventueel eens bij de juf horen met wie er het meest gespeeld wordt op de speelplaats.

uitnodigingen Organisatie van kinderfeestje thuis

Uitnodigingen

Je kan de uitnodigingen laten maken, zelf online maken of misschien nog het leukste maak ze samen met je kind. Het leukste is dat je in je thema blijft, dit kan voor de genodigden al een tip zijn voor het feest.

Etenstijd

Je kan enkel taart aanbieden, maar als je rond etenstijd het feestje organiseert dan is het aan te raden om eten te voorzien voor de kinderen. Zo hebben ze al snel gegeten met frietjes, hotdogs, hamburger of een pannenkoek. Je kan dit misschien ook meegeven op de uitnodiging zodat de ouders hier rekening mee kunnen houden.

Verjaardagsfeest

Dit is dé dag van de jarige. Je kan aan de hand van je draaiboek dat je eventueel hebt opgemaakt alle stappen volgen. Je kan de ook kinderen gewoon hun gang laten gaan en op bepaalde tijdstippen ze laten eten en drinken. Dit hangt af van de voorkeur van de jarige uiteraard.

groetjes Britt

Laat me iets weten

Laat me zeker weten hoe jij de organisatie van het kinderfeestje thuis hebt gedaan.
Heb je de checklist gebruikt of eender op goed gevoel afgegaan?
Was het feestje geslaagd?
En wat was het toppunt van het feestje?

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *