Zoeken
Sluit dit zoekvak.

PLAN JE FEEST SAMEN MET DEZE HANDIGE CHECKLIST

Onze FeestCheckList helpt je om je feest tot in de puntjes te plannen en niets te vergeten. Van locatie tot decoratie en entertainment, onze checklist houdt je georganiseerd en zorgt voor een stressvrije voorbereiding. Begin vandaag nog met het afvinken van je taken en maak van je evenement een groot succes! Gebruik onze feestchecklist voor een perfect georganiseerd feest.

Thuis: binnen of buiten in je tuin

Feesten thuis, zowel binnen als buiten, biedt een unieke, warme en persoonlijke ervaring. Of je nu een intiem diner, een uitbundige verjaardag, een kinderfeestje of een speciale gelegenheid zoals een lentefeest, communie of vormsel viert, het plannen van een feest thuis kan heel leuk en veel voldoening geven. Hier zijn enkele tips en tricks om je te helpen bij het organiseren van een onvergetelijk thuisfeest.

Ben je nog op zoek naar een leuke locatie?

Via Salino.be kun je eenvoudig feestzalen in Antwerpen en omgeving vinden. De website biedt handige filters waarmee je kunt zoeken op locatie, aantal genodigden, voorzieningen zoals speeltuinen en nog veel meer. Hierdoor vind je altijd een locatie die perfect aansluit bij jouw wensen en eisen.

Tips en Tricks voor het zoeken naar een feestlocatie:

  1. Start vroeg met zoeken: Populaire locaties zijn vaak snel volgeboekt, vooral tijdens feestelijke seizoenen zoals de lente en zomer. Begin ruim van tevoren met je zoektocht om teleurstelling te voorkomen.

  2. Weet wat je nodig hebt: Bepaal van tevoren welke voorzieningen essentieel zijn voor jouw feest. Heb je bijvoorbeeld een speeltuin nodig voor een kinderfeest of een groot dansoppervlak voor een bruiloft?

  3. Bezoek de locatie: Plan een bezoek aan de locatie om de sfeer te proeven en de ruimte te bekijken. Let daarbij ook op praktische zaken zoals parkeergelegenheid en toegankelijkheid.

  4. Lees recensies en vraag naar ervaringen: Kijk online naar recensies van andere klanten en vraag in je netwerk of iemand ervaring heeft met de locatie. Dit kan je veel nuttige informatie opleveren.

  5. Flexibiliteit in datum: Als je flexibel bent met de datum, heb je meer kans om de perfecte locatie te vinden. Vaak zijn locaties minder geboekt op weekdagen of buiten het hoogseizoen.

  6. Vraag naar extra diensten: Informeer of de locatie ook extra diensten aanbiedt, zoals catering, decoratie of entertainment. Dit kan je veel tijd en moeite besparen.

  7. Maak duidelijke afspraken: Zorg ervoor dat je alle afspraken schriftelijk vastlegt, zoals de prijs, de datum en eventuele extra services. Dit voorkomt misverstanden op de dag zelf.

Heb je een locatie gevonden? Prik dan zeker op tijd een datum, want tijdens drukke periodes zijn de beste locaties snel volgeboekt! Door vroeg te reserveren, zorg je ervoor dat je feest op de perfecte plek kan plaatsvinden. Met deze tips en tricks vind je gegarandeerd de ideale locatie voor elke gelegenheid, of het nu gaat om een trouwfeest, verjaardag, kinderfeest, lentefeest, communie of vormsel. 

Veel succes met de voorbereidingen en geniet van je feest!

Bepaal je datum

Zoals je al kon lezen bij het zoeken van een locatie, zijn sommige periodes zeer gegeerd en moet je dus ruim op tijd reserveren. Als je flexibel bent met de datum en tijd, probeer dan een moment te kiezen dat voor zoveel mogelijk gasten geschikt is. Weekenden zijn vaak ideaal, omdat de meeste mensen vrij zijn en de kans groter is dat ze kunnen komen. Of je kunt ervoor kiezen om direct na werktijd een feest te geven, zodat je collega’s al aanwezig zijn. Als er veel (jonge) kinderen zijn, plan het feest dan niet te laat op de dag. Vergeet ook niet rekening te houden met belangrijke feestdagen en evenementen bij het bepalen van de datum.

Uitnodigingen voor de gasten

Je hebt tegenwoordig heel wat opties om een uitnodiging te versturen: sms, whatsapp, email, messenger, per post, ... Wil je het graag persoonlijk aanpakken bekijk dan zeker onze uitnodigingen hieronder. Dit zijn voorbeelden en kunnen gepersonaliseerd worden. Ze kunnen u digitaal bezorgd worden of geprint aan huis.

EEN GREEP UIT DE UITNODIGINGEN

Waarom een cadeaulijst online aanleggen?

Het aanleggen van een online cadeaulijst biedt veel voordelen voor zowel de gastheer of gastvrouw als de gasten. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om een online cadeaulijst te maken:

Gemak voor Gasten: Een online cadeaulijst maakt het voor gasten gemakkelijk om cadeaus te kiezen die je daadwerkelijk wilt hebben. Ze hoeven niet te raden wat je leuk vindt of nodig hebt.

Voorkomt Dubbele Cadeaus: Door een online lijst te gebruiken, kunnen gasten zien welke cadeaus al zijn gekocht, waardoor je geen dubbele cadeaus ontvangt.

Gemak voor de Ontvanger: Je kunt een lijst maken met items van verschillende winkels, wat zorgt voor meer variatie en mogelijkheden. Bovendien kun je de lijst op elk moment bijwerken.

Makkelijk te Delen: Een online cadeaulijst kan eenvoudig via e-mail, sociale media of een persoonlijke website worden gedeeld, zodat al je gasten toegang hebben, waar ze ook zijn.

Budgetvriendelijk: Door cadeaus in verschillende prijsklassen op de lijst te zetten, zorg je ervoor dat alle gasten iets kunnen vinden dat binnen hun budget past.

Leuke sites om cadeaulijstjes online te maken:

Het aanleggen van een online cadeaulijst biedt veel voordelen voor zowel de gastheer of gastvrouw als de gasten. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om een online cadeaulijst te maken:

Bol.com Verlanglijstje
Voordelen: Populair in Nederland en België, groot assortiment, gebruiksvriendelijk, handige mobiele app.
Website: Bol.com Verlanglijstje

Lijstje.nl
Voordelen: Speciaal ontworpen voor Nederlandse gebruikers, mogelijkheid om cadeaus van verschillende winkels toe te voegen, eenvoudige en overzichtelijke interface.
Website: Lijstje.nl

Gifthings.me
Voordelen: Flexibel toevoegen van cadeaus uit verschillende winkels, gebruiksvriendelijke functies zoals barcode scanner en URL-scraper, privacyvriendelijk zonder opdringerige advertenties.
Website: Gifthings.me

Persoonlijk gebruik ik deze laatste het liefste.

Muziek voor je feest

Het kiezen van de juiste muziek voor je feest is essentieel voor de sfeer en het plezier van je gasten. Begin met een thema dat past bij je feest, zoals klassieke muziek voor een elegant diner of popmuziek voor een dansfeest.

Maak een afspeellijst via jouw muziekapp, beginnend met rustige nummers en opbouwend naar energiekere muziek.

Overweeg het inhuren van een DJ of band voor een dynamische sfeer en zorg voor goede geluidsapparatuur om de kwaliteit te waarborgen.

Creëer plek voor een dansruimte door meubels te verplaatsen en wees flexibel door in te spelen op verzoeknummers en de stemming van het publiek.

Test je apparatuur vooraf, houd het volume op een niveau dat er nog een gesprek kan plaatsvinden, varieer tussen snelle en langzame nummers, en gebruik soepele overgangen tussen de nummers. Zo zorg je ervoor dat de muziek perfect aansluit bij je feest en de gasten een geweldige tijd hebben.

ON VACATION

van 1 juli tot en met 4 augustus zijn we niet bereikbaar.

We zijn er even tussenuit

Alle bestellingen die in deze periode gebeuren, kunnen ten vroegste op 5 augustus behandeld worden.