Zoeken
Sluit dit zoekvak.

FAQ feestversiering

Iedere ballon heeft een andere zweeftijd. Dit heeft te maken met het formaat (hoe groter hoe langer deze zweeft) en omgevingsfactoren zoals licht en warmte. Latex ballonnen van 30 cm(onze standaard ballonnen) blijven ongeveer 5-7 uur mooi zweven volgens onze fabrikant.
Folie ballonnen blijven circa 4 dagen goed en mega ballonnen (90 centimeter) blijven wel tot 10 dagen zweven.

Helium is een scheikundig element.
Het is een kleurloos edelgas met het symbool He en atoomnummer 2.
Een unieke eigenschap van het edelgas helium, is dat dit gas lichter is dan lucht. Het stijgvermogen van helium is 93%.
Helium wordt gewonnen door het te scheiden uit gas of waterstof! Door dat het proces zo gecompliceerd is, de vervoerskosten hoog zijn en er een groot te kort is, zijn de prijzen sterk gestegen!

Neen, helium is noch brandbaar, noch giftig.

De ballonnen die Full-PartyBox gebruikt zijn biologisch afbreekbaar. De duur van het afbreek proces duurt net zo lang als het afbreekproces van een eikenblaadje. Wat niet afbreekbaar is zijn de lintjes die aan de ballonnen worden gemaakt.

Deze ballonnen zijn rekbaar, soepel en bovendien erg populair. Latexballonnen zijn gemaakt van 100% natuurlatex. Een vloeibaar natuurproduct dat wordt gemaakt van het sap van een rubberboom. Dit is dan ook de reden dat latex ballonnen 100% biologisch afbreekbaar zijn

Folieballonnen zijn gemaakt van folie materiaal en worden soms voorzien van een leuke opdruk. Deze ballonnen zijn in enorm veel vormen en groottes te vinden: denk aan cijfers en letters, maar ook aan bloemen en dieren.
De grootste folieballonnen worden vaak opgeblazen met helium voor een zwevend effect, maar het is ook mogelijk om ze met lucht op te blazen.

Als je wil dat ze tegen het plafond zweven:
– blaas/pomp de ballon op en hang er een lint naar keuze aan. Kleef dan bovenop de ballon een gluedot. Plak deze nu tegen het plafond op een plaats naar keuze. Zo kan je dit voor heel wat ballonnen doen om zo een leuk ballonnenplafond te krijgen.
– ook tegen de muur kan je met gluedots werken om ze zo op verschillende hoogtes te hangen.

Je kan alle ballonnen uiteraard vullen met helium, maar niet alle ballonnen zullen zweven. Dit zal afhangen van de grootte van de ballon. Er wordt in principe bij ballonnen kleiner dan 30cm geen helium gebruikt, omdat kleiner dan dit formaat de ballon niet gaat zweven.

De ene latexballon is de andere niet. Er zijn heel duidelijke kwaliteitsverschillen. Slechte ballonnen kunnen al kapotgaan bij het vullen of sneller springen. Ga dus voor een goede kwaliteit. Goedkoop = duurkoop is hier zeker van toepassing. 

ON VACATION

van 1 juli tot en met 4 augustus zijn we niet bereikbaar.

We zijn er even tussenuit

Alle bestellingen die in deze periode gebeuren, kunnen ten vroegste op 5 augustus behandeld worden.